0

Meer

18 februari 2020

5x de tofste musea in Las Vegas

Musea in Las Vegas? Misschien niet het eerste waar je aan denkt… Toch zijn hier een aantal musea te vinden die zeker een bezoekje waard zijn! Vandaag delen wij onze top 5.

The Neon Museum
Las Vegas is natuurlijk de plek van de neonreclame. Eens in de zoveel tijd worden de borden vervangen en komen de oude borden terecht in het Neon Museum. Dit openluchtmuseum ligt in de buurt van Fremont Street in het oude Las Vegas. Niet alleen is het erg leuk om alle borden te zien, je komt ook meer te weten over deze toffe stad. De collectie is oorspronkelijk gestart door de Young Electric Sign Company, een familiebedrijf begonnen door Thomas Young in 1920, dat later een van de bekendste reclamemakers van Las Vegas werd. Vandaag de dag bieden de borden een fantastische achtergrond voor foto’s of de perfecte Vegas-selfie.

Bellagio Gallery of Fine Art
Een van de bekendste hotels in Las Vegas is The Bellagio, dat aan de Strip is gevestigd. Ook kunstliefhebbers komen hier aan hun trekken, aangezien het hotel of een museum ‘Bellagio Gallery of Fine Art’ beschikt. Picasso, Warhol en Lichtenstein zijn slechts een paar gerenommeerde kunstenaars die hier een plekje hebben veroverd. Ook worden hier regelmatig exposities georganiseerd voor verschillende type kunst. Momenteel kun je hier de tentoonstelling ‘Material Existence: Japanese Art from Jōmon Period’ bewonderen. Deze tweedelige tentoonstelling, samengesteld door Alison toont Japanse kunst, waaronder grootschalige installaties aangevuld met kleinere, intieme werken; waarvan sommige voor het eerst in de Verenigde Staten worden getoond. Deel één van Material Existence is te zien tot 26 april 2020.

Madame Tussauds Las Vegas
Als je tijdens je verblijf in Vegas geen beroemdheden hebt gespot, kun je je vrienden voor de gek houden met een selfie naast een van de levensechte dubbelgangers bij Madame Tussauds in The Venetian. Je vindt het wassen beelden van onder andere Justin Timberlake, Sandra Bullock, Channing Tatum en Elvis. De ruimtes zijn verdeeld in acht verschillende thema’s. Zo is er de “Hollywood room” met onder andere Brad Pitt, Sandra Bullock, Angelina Jolie en Will Smith. Sportliefhebbers kunnen een kijkje nemen bij het beeld van Muhammed Ali of Shaquille O’Neal. Terugblikken op de Amerikaanse geschiedenis kan in de “Spirit of America room”, waar onder andere Abraham Lincoln en Martin Luther King opgesteld staan.

National Atomic Testing Museum
Het National Atomic Testing Museum toont de geschiedenis van de Nevada Test Site. Hier werd onderzoek gedaan naar atoombommen en er werden zelfs proeven mee gedaan. Hoogtepunt van het museum is een levensechte simulatie van een bovengrondse nucleaire explosie in het zogenaamde ‘Ground Zero Theater’. Verder zijn er tentoonstellingen over onder andere de creatie van een atoombom en over straling te bewonderen. Het museum is voor jong en oud een leerrijke ervaring.

MOB Museum
The Mob Museum, met de officiële naam National Museum of Organized Crime and Law Enforcement, gaat over georganiseerde misdaad in de Verenigde Staten, en dan specifiek de maffia. Het is tegenwoordig moeilijk voor te stellen, maar de hotels en casino’s in Las Vegas werden zo’n dertig jaar geleden nog gerund door de maffia. In dit museum leer je met behulp van een interactieve tentoonstelling met duizenden voorwerpen alles over het duistere verleden van de stad. Je ziet de betrokkenheid van de gangsters bij illegale activiteiten en hoe de georganiseerde misdaad uiteindelijk ten onder ging. Ook zie je wapens die echt gebruikt zijn door huurmoordenaars en en er is zelfs een vuurwapen-trainingssimulator.

Hebben deze tips je enthousiast gemaakt? Boek dan snel een stedentrip naar deze spectaculaire stad! Vanaf Amsterdam (AMS) vlieg je in 10 uur en 40 minuten rechtstreeks met KLM naar McCarran International Airport (LAS). 

Ook interessant

Onze partners