0

Meer

Over de omgeving

Death Valley

Laat Las Vegas achter je en ontdek het grootste National Park van Amerika, Death Valley. Dit is een woestijngebied gelegen in het oosten van de staat Californië op de grens met Nevada, ruim drie uur rijden vanuit Las Vegas. Het is weliswaar de heetste plek op aarde, maar deze plek is zo bewonderenswaardig en onmisbaar tijdens een vakantie naar Las Vegas. Je kunt met de auto door Death Valley cruisen en een tussenstop inplannen bij een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Onmisbaar zijn de Mesquite Flat Sand Dunes, het grootste duinenveld in het nationaal park. Ook erg bijzonder zijn de zoutvlakten van Badwater Basin, die het laagste punt van Noord-Amerika vormen! Met de auto kun je vanaf Badwater Road doorrijden naar Artist’s Palette, een rotsformatie met allerlei kleuren, variërend van rood, roze, geel, mintgroen, paars en bruin. Voor een adembenemend uitzicht zet je koers richting het Zabriskie Point. Hiervandaan kijk je uit op de vlaktes van Death Valley, terwijl het landschap allerlei kleuren en vormen aanneemt. Tips: neem voldoende water en zonnebrand mee! Zorg ook voor voldoende benzine, Death Valley is geen plek waar je wilt stranden.

Grand Canyon

Één van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld en een van de populairste trekpleisters in de USA is de Grand Canyon. In totaal is de Grand Canyon ruim 446 km lang, tot 29 km breed en tot 1,6 km diep. Het is een landschap vol extremen en één van ’s werelds mooiste natuurverschijnselen. De rotsen die reiken tot aan de horizon en de diepe ravijnen die worden gespleten door een kolkend blauwe rivier, de Grand Canyon moet je gewoon gezien hebben! Als je de Grand Canyon wil bezoeken wordt onderscheid gemaakt wordt tussen een zogenoemde North Rim en een South Rim. South Rim is aanzienlijk populairder. Alhoewel het uitzicht op de Grand Canyon waanzinnig is, is het maken van een wandeling door de ravijnen ook een ware belevenis.

Red Rock Canyon

Red Rock Canyon is een prachtig nationaal park dat maar 17 mijl ten westen van de Las Vegas Strip ligt, waardoor het zeer makkelijk te bereiken is tijdens een bezoek aan de stad. Per jaar bezoeken 2 miljoen mensen het park, waar je terecht kunt voor activiteiten als paardrijden, rotsklimmen, mountainbiken, picknicks of voor de kilometers lange wandelpaden. Begin bij het bezoekerscentrum van de Red Rock Canyon, waar je niet alleen alle informatie vindt, maar ook verschillende exposities kunt bewonderen. Een van de mooiste tochten door het park is langs de 13 mijl lange Scenic Drive, waar je de hoogte- en dieptepunten van de kloof verkent vanuit de auto of fiets, met onderweg veel mooie stops en trailheads. Maar ook voor wandeltochten ben je bij de Red Rock aan het juiste adres. Red Rock Canyon is een doolhof van canyons en pieken, richels, glijbanen en geulen die altijd leiden tot verrassingen. Er zijn 26 verschillende wandelpaden die je van de diepste kloven naar de hoogste punten van de Red Rock Canyon leiden.

Zion National Park

Zion National Park is een van de populairste nationale parken van West-Amerika. Het park dankt haar naam aan de Mormonen die zich hier in de 19e eeuw vestigden en betekent ‘een plek van rust en veiligheid’. Zion is een echt natuurreservaat; je vindt er 800 soorten planten, 75 verschillende soorten zoogdieren, 271 vogelsoorten, 32 reptielen en 8 soorten vis. Als natuurliefhebber kun je hier dus geweldig je hart ophalen. Daarnaast heeft Zion ook een aantal prachtige kloven en uitzichtpunten, waarvan Zion Narrows, Emerald Pools en Angels Landing een absolute must-see zijn. Je kunt hier talloze mooie wandelingen maken en de natuur is echt overweldigend mooi. Populaire wandelingen zijn de Canyon Overlook Trail, een korte wandeling van 1,5 kilometer, de Emerald Pools Trail (2-5 km), de vrijwel platte Riverside Walk (3,2 km), en de zwaardere Watchman Trail (4,8 km), het spectaculaire Angels Landing(niet voor mensen met hoogtevrees!) en een wandeling van ongeveer 13 km naar het Observation Point.

Zion National Park

Onze partners