0

Meer

17 februari 2020

5 dingen die je nog niet wist over Las Vegas

Iedereen heeft weleens gehoord van de entertainmenthoofdstad van Amerika: Las Vegas. Van al het entertainment aan de Strip tot de mogelijkheid om hier spontaan te trouwen, de stad in Nevada staat bekend om de vele mogelijkheden die hier zijn. Wij zetten graag 5 dingen op een rij die je waarschijnlijk nog niet wist over deze bruisende en spectaculaire stad in het westen van de Verenigde Staten!

1. Het bekende ‘Welcome to Fabulous Las Vegas’ bord staat niet in Las Vegas
Als we het hebben over het bekende bord waarmee bezoekers worden verwelkomd in de stad weet je ongetwijfeld wat we bedoelen. Maar wist je ook dat dit bord helemaal niet in de stad Las Vegas staat? Het staat in het nabijgelegen dorp Paradise wat praktisch bij Las Vegas hoort (want ook een deel van de Strip ligt in dit dorp) doordat het aan elkaar grenst, maar technisch gezien staat het bord dus niet in de stad zelf! Grappig, toch?

2. Het beste zichtbaar vanuit de ruimte
Dat de Strip fel verlicht is, is geen geheim. Maar wist je dat de Strip de best zichtbare straat is als je naar de aarde kijkt vanuit de ruimte? De ruim 6 kilometer lange straat steekt duidelijk af tegen de rest van Amerika en zelfs de wereld! Al die uren die de verlichtingen moeten draaien eisen soms hun tol. Daarom is er in Las Vegas een speciaal museum ingericht voor neonverlichtingen die niet langer in gebruik zijn. Bijzonder om te zien! 

3. Je vindt hier het grootste reuzenrad ter wereld
Midden in Las Vegas vind je een enorm reuzenrad: de High Roller. Met een hoogte van ruim 168 meter is dit het hoogste reuzenrad ter wereld. Maak een ritje in deze reusachtige attractie en geniet van een spectaculair uitzicht over de Strip en Las Vegas Valley. Je reist in een afgesloten capsule waar er in totaal 28 van zijn. Wil je een unieke belevenis? Boek dan een ‘Happy Half Hour’ waarin je niet alleen een rondje maakt, maar ook nog eens geniet van lekkere drankjes tijdens je rondtocht! 

De enige kanttekening die gemaakt moet worden: zodra de Dubai Eye geopend wordt, is dat het hoogste reuzenrad ter wereld. Reden genoeg dus om snel nog een trip naar Las Vegas te plannen en voor nu nog het hoogste reuzenrad te trotseren! 

4. Zes van de tien grootste hotels ter wereld liggen in Las Vegas
Dat de hotels in Las Vegas groot zijn is je vast niet ontschoten, maar wist je dat in de top 10 grootste hotels ter wereld, zes daarvan in Las Vegas te vinden zijn? Op nummer 2 staat The Venetian, gevolgd door MGM Grand en CityCenter op nummer 3 en 4. Op nummer 7, 8 en 9 staan respectievelijk het Wynn hotel, Mandalay Bay en het Luxor Las Vegas. Nog een leuk feitje: in Las Vegas vind je in totaal ongeveer 124,270 kamers. Zou je iedere hotelkamer in de stad willen proberen, dan ben je ruim 340 (!) jaar bezig!

5. Iedere eerste vrijdag van de maand vindt er een bijzonder evenement plaats
Een trip naar Las Vegas voelt misschien al snel als een groot evenement, maar op de eerste vrijdag van de maand is het extra bijzonder om in deze bruisende stad te zijn. Dan vindt namelijk ‘First Friday’ plaats, een festival om de lokale kunst en cultuur in het zonnetje te zetten. Op deze dag worden vaak werken van meer dan 100 lokale artiesten tentoongesteld op verschillende plekken in het downtown Las Vegas Arts District. Van keramiek en juwelen tot schilderijen en fotografie; er is een rijk aanbod aan verschillende kunstvormen te zien. Een leuke manier om kennis te maken met de mensen die in Las Vegas wonen en werken!

Zelf de hoogtepunten van Las Vegas ontdekken? Boek vandaag nog een citytrip naar deze bijzondere bestemming! 

Ook interessant

Onze partners