0

Meer

Veilig op reis naar de Verenigde Staten en Las Vegas

13 maart 2020

Veilig op reis naar de Verenigde Staten en Las Vegas

[Laatste update: 9 december 2022]

De grenzen naar de Verenigde Staten zijn weer geopend. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat we weer kunnen genieten van de indrukwekkende MGM Resorts in Las Vegas. Door het volgen van een paar stappen ga jij veilig op reis en kan je binnenkort gaan genieten van een heerlijke vakantie. 

REISADVIES NEDERLANDSE OVERHEID

Goed nieuws, want de kleurcode van de Nederlandse overheid voor reizen naar de Verenigde Staten is groen. Dit betekent dat Nederland de Verenigde Staten als veilig land beschouwt. Lees het volledige reisadvies op de website NederlandWereldwijd.nl. Wel gelden er nog inreisbeperkingen vanwege corona.

INREISMAATREGELEN AMERIKAANSE OVERHEID

Je kunt je digitale vaccinatiebewijs in de CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs – DCC) gebruiken voor je reis naar de Verenigde Staten. Op dit moment geldt dat volledig gevaccineerde reizigers (minimaal twee weken voor binnenkomst in de VS) met een van de goedgekeurde vaccins (bekijk hier welke dat zijn) welkom zijn. Het is aan te raden om ook een papieren kopie van je vaccinatiebewijs mee te nemen. Deze kan je uitprinten door in te loggen met je DigiD op deze pagina. De precieze voorwaarden voor het inreizen naar de VS vind je op de website van de overheid.

Ben je niet of niet volledig gevaccineerd? Dan kan je op dit moment niet naar de Verenigde Staten reizen. Bekijk hier welke uitzonderingen er gelden, ook voor kinderen onder de 18 jaar.

De inreisvoorwaarden voor de Verenigde Staten veranderen regelmatig, dus houd de website NederlandWereldwijd.nl goed in de gaten.

Uiteraard zijn de standaard inreisregels ook van toepassing, zoals het hebben van een geldig paspoort en het aanvragen van een ESTA.

TERUGREIZEN NAAR NEDERLAND

Op dit moment gelden er geen maatregelen om terug te reizen naar Nederland. Met de Quarantaine Reischeck ben je altijd op de hoogte van de meest actuele inreisregels van de Nederlandse overheid.

EEN VAKANTIE BOEKEN NAAR LAS VEGAS

Een vakantie naar Las Vegas boeken doe je gemakkelijk bij reisorganisaties aangesloten bij City Break Vegas. Deze zijn allemaal lid van de ANVR, waardoor je profiteert van extra zekerheden. Ook hanteren veel reisorganisaties de annuleringsvoorwaarden van de ANVR. Het is echter ook aan te raden om te zorgen voor een goede annuleringsverzekering. Wanneer je genoodzaakt bent je reis te annuleren omdat je vlak voor vertrek positief getest wordt op COVID-19, dan krijg je met een annuleringsverzekering (vaak) je geld terug. Check bij je eigen annuleringsverzekering wat er precies gedekt wordt.

Heb jij vragen over je geboekte reis? Neem dan rechtstreeks contact op met de reisorganisatie waar jij jouw reis hebt geboekt. Deze kan jou het beste adviseren over je reis. Heb je vragen over de vlucht? Neem dan contact op met KLM.

VEILIG OP REIS IN MGM RESORTS IN LAS VEGAS

De hotelorganisatie heeft verschillende voorbereidingen getroffen met betrekking tot hygiëne, zodat reizigers veilig en gezond op reis kunnen. Het volledige gezondheidsplan van MGM Resorts is te vinden op de website. Houd ook de website van Visit Las Vegas in de gaten voor lokaal geldende coronamaatregelen.

Met een paar voorbereidingen kan je dus op reis naar Las Vegas. Wacht niet langer en boek vandaag nog jouw stedentrip naar deze bijzondere stad!

Ook interessant

Onze partners

Veilig reizen naar Las Vegas

Wat je moet weten voor je vakantie.

Lees meer