0

Meer

Veilig op reis naar de Verenigde Staten en Las Vegas

13 maart 2020

Veilig op reis naar de Verenigde Staten en Las Vegas

[Laatste update: 2 maart 2022]

De grenzen naar de Verenigde Staten zijn weer geopend. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat we weer kunnen genieten van de indrukwekkende MGM Resorts in Las Vegas. Door het volgen van een paar stappen ga jij veilig op reis en kan je binnenkort gaan genieten van een heerlijke vakantie. 

REISADVIES NEDERLANDSE OVERHEID

Goed nieuws, want de kleurcode van de Nederlandse overheid voor reizen naar de Verenigde Staten is groen. Dit betekent dat Nederland de Verenigde Staten als veilig land beschouwt. Lees het volledige reisadvies op de website NederlandWereldwijd.nl. Wel gelden er nog inreisbeperkingen voor reizigers die afkomstig zijn uit een land buiten de EU.

INREISMAATREGELEN AMERIKAANSE OVERHEID

Per 8 november 2021 zijn de inreisbeperkingen voor internationale reizigers naar de Verenigde Staten versoepeld. Op dit moment geldt dat volledig gevaccineerde reizigers (minimaal twee weken voor binnenkomst in de VS) met een van de goedgekeurde vaccins (bekijk hier welke dat zijn) welkom zijn. Verder is het per 6 december 2021 verplicht om je binnen 1 dag voor vertrek naar de Verenigde Staten te laten testen op het coronavirus. Bekijk hier welke tests zijn toegestaan en waar je testbewijs aan moet voldoen. Niet gevaccineerd? Bekijk hier welke uitzonderingen er gelden, ook voor kinderen onder de 18 jaar.

Het is aan te raden om ook een papieren kopie van je vaccinatiebewijs mee te nemen. Deze kan je uitprinten door in te loggen met je DigiD op deze pagina. De precieze voorwaarden voor het inreizen naar de VS vind je op de website van de overheid. Uiteraard zijn de standaard inreisregels ook van toepassing, zoals het hebben van een geldig paspoort en het aanvragen van een ESTA.

TERUGREIZEN NAAR NEDERLAND

Vanaf 20 januari 2022 voor alle reizigers vanuit de Verenigde Staten een quarantaineplicht bij terugkomst in Nederland. Dit geldt dus ook voor gevaccineerden.

Met de Quarantaine Reischeck ben je altijd op de hoogte van de meest actuele inreisregels van de Nederlandse overheid.

EEN VAKANTIE BOEKEN NAAR LAS VEGAS

Een vakantie naar Las Vegas boeken doe je gemakkelijk bij reisorganisaties aangesloten bij City Break Vegas. Deze zijn allemaal lid van de ANVR, waardoor je profiteert van extra zekerheden. Ook hanteren veel reisorganisaties de annuleringsvoorwaarden van de ANVR. Het is echter ook aan te raden om te zorgen voor een goede annuleringsverzekering. Wanneer je genoodzaakt bent je reis te annuleren omdat je vlak voor vertrek positief getest wordt op COVID-19, dan krijg je met een annuleringsverzekering (vaak) je geld terug. Check bij je eigen annuleringsverzekering wat er precies gedekt wordt.

Heb jij vragen over je geboekte reis? Neem dan rechtstreeks contact op met de reisorganisatie waar jij jouw reis hebt geboekt. Deze kan jou het beste adviseren over je reis. Heb je vragen over de vlucht? Neem dan contact op met KLM.

VEILIG OP REIS MET HET VLIEGTUIG

Zowel KLM en Schiphol Airport hebben verschillende maatregelen genomen om jouw reis zo veilig mogelijk te laten verlopen.

KLM

Op de website ‘Vertrouwd op vakantie‘ van KLM lees je hoe je veilig en vertrouwd op reis kan met KLM. Daarnaast is er een uitgebreide pagina met informatie hoe jij je het beste op je reis kunt voorbereiden. Hier lees je meer over testen voor vertrek, de eisen waar mondkapjes aan moeten voldoen en meer. Wist je trouwens dat KLM de Diamond Award voor Health Safety heeft gewonnen?

SCHIPHOL

Een veilige reis begint op Schiphol. De luchthaven heeft verschillende maatregelen getroffen om reizigers zo veilig mogelijk te laten reizen. Hiervoor heeft de luchthaven een certificaat van de Airports Council International (ACI) ontvangen. Het is verplicht om een gezondheidsverklaring te hebben ingevuld. Vlieg je met KLM en check je online in voor je vlucht, dan vul je de gezondheidsverklaring al online in en hoef je deze ook niet meer op papier mee te nemen. Check je in op de luchthaven, vul dan (maximaal 24 uur van tevoren) vooraf een Gezondheidsverklaring van de Rijksoverheid in. Op deze pagina lees je alles over de coronamaatregelen op Schiphol.

VEILIG OP REIS IN MGM RESORTS IN LAS VEGAS

Over het algemeen gelden er weinig restricties in Las Vegas. In principe zijn resorts en attracties open voor bezoekers, al dan niet met een paar aanvullende maatregelen. In heel Las Vegas geldt dat je in alle openbare binnenruimtes een mondkapje moet dragen. Deze maatregel geldt ook in de MGM Resorts. De hotelorganisatie heeft verschillende voorbereidingen getroffen met betrekking tot hygiëne, zodat reizigers veilig en gezond op reis kunnen. Het volledige gezondheidsplan van MGM Resorts is te vinden op de website. Houd ook de website van Visit Las Vegas in de gaten voor lokaal geldende coronamaatregelen.

Met een paar voorbereidingen kan je dus op reis naar Las Vegas. Wacht niet langer en boek vandaag nog jouw stedentrip naar deze bijzondere stad!

Ook interessant

Onze partners

Veilig reizen naar Las Vegas

Wat je moet weten voor je vakantie.

Lees meer